Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Japonia

A A A

Vinificatorii moldoveni au vizitat prefectura Yamanashi

Publicat:Thu, 28/03/2024 - 12:25

27 martie 2024, Fuefuki, prefectura Yamanashi – În cea de-a treia zi a vizitei în Japonia, vinificatorii moldoveni, însoțiți de secretarul general al Ministerului Agriculturii, Sergiu Gherciu, și de ambasadorul Dumitru Socolan, au mers în prefectura Yamanashi, cunoscută în Japonia în special pentru fructele și vinul produs.

Oaspeții au fost primiți de către primarul orașului Fuefuki, Masaki Yamashita. În cadrul unui eveniment tematic, participanții au făcut prezentări despre industria vinicolă și au discutat despre potențiale parteneriate comerciale cu reprezentanții industriei HORECA și retail, dar și despre turismul cultural.

De asemenea, au fost vizitate 2 vinării locale, care au împărtășit din experiența lor proprie în materie de tehnologii de producere a vinurilor.

Evenimentul a fost organizat sub patronajul JICA, cu sprijinul Ambasadei, și face parte din seria de activități promoționale în Țara Soarelui Răsare, ce se vor încununa cu inaugurarea oficială a reprezentanței Oficiului Național al Viei și Vinului în Japonia - Wine of Moldova Japan.