Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Japonia

A A A

Un grup de oameni de afaceri japonezi în vizită la Ambasadă

Publicat:Thu, 15/02/2024 - 07:35

15 februarie 2023, Tokyo - Un grup de 21 de reprezentanți ai mediului de afaceri nipon, printre care reprezentanți ai mai multor companii japoneze din domeniul bancar, hotelier, distribuție a echipamentului medical, dar și foști ambasadori ai Japoniei, au fost oaspeții Ambasadei, unde au avut ocazia să afle mai multe despre situația actuală din regiune, potențialul economic și oferta turistică a Republicii Moldova.

Programul activității a inclus o prezentare despre Moldova, dar și vizionarea filmului „Țară mică, inimă mare”, cu informații adiționale despre situația din prezent.

În cuvântul său de salut, ambasadorul Dumitru Socolan a punctat cursul hotărât al țării noastre spre integrarea în UE, menționând importanța cooperării cu parteneri precum Japonia, care continuă să aibă o contribuție semnificativă la modernizarea țării. De partea sa, Hiroyuki Yushita, director executiv al FEC, a salutat această ocazie de a face Republica Moldova mai cunoscută și în sectorul privat al Japoniei.

La final, oaspeții au fost delectați cu o degustare de vin moldovenesc.

Evenimentul a fost organizat în cooperare cu Friendship Exchange Council (FEC), o organizație care, la nivelul sectorului privat, promovează relații de prietenie și cooperare între Japonia și alte țări, și ai cărei membri includ oameni cu cunoștințe și experiență profunde în diverse domenii.