Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Japonia

A A A

Studenții facultății de drept a Universității Nihon, în dialog cu ambasadorul Socolan

Publicat:Wed, 12/06/2024 - 19:22

12 iunie 2024, Tokyo – Ambasadorul Dumitru Socolan a ținut o prelegere publică studenților facultății de drept a Universității Nihon, intitulată „Republica Moldova între războiul Rusiei în Ucraina și aspirațiile pentru UE”.

Șeful misiunii a făcut o introducere a situației geopolitice din regiunea în care se află țara noastră, enunțând unul din scopurile principale ale politicii externe ale Republicii Moldova – integrarea europeană, împreună cu reușitele în acest sens dar și provocările din prezent.

De partea lor, studenții au venit cu întrebări pe cele mai diverse tematici, fiind interesați în special de viziunea ambasadorului asupra evoluției războiului din Ucraina, avantajele integrării europene pentru Moldova, situația din regiunea transnistreană, posibilitățile de reformă a sistemului internațional de securitate sau rolul dreptului internațional în prevenirea războaielor de agresiune.

Potrivit organizatorilor, la eveniment au participat aproximativ 380 de studenți, reprezentând diferite specializări: drept internațional, economie, jurnalism, științe politice etc.  

Universitatea Nihon a fost fondată în 1889 și este cea mai mare universitate din Japonia, cu peste 70 000 de studenți. Facultățile includ, printre altele, dreptul (prima facultate de acest gen din Japonia), economia, comerțul, artele, știință și tehnologie.