Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Japonia

A A A

Guvernul Japoniei a anunțat noi condiții de intrare pe teritoriul Japoniei ce vor fi aplicate din data de 5 august 2020.

Publicat:Fri, 31/07/2020 - 11:59

În contextul actual de pandemie COVID-19 va fi permisă revenirea rezidenților permanenți ce au părăsit Japonia cu permis de reintrare înainte de data la care Republica Moldova a fost inclus în lista statelor din care este interzisă intrarea în Japonia – 3 aprilie 2020.

Categoriile de persoane care au dreptul de a intra pe teritoriul Japoniei conform noilor măsuri de trecere a frontierei Japoniei:

  • rezident permanent;
  • soțul sau copilul cetățeanului japonez;
  • soțul sau copilul rezidentului permanent în Japonia;
  • rezidentul pe termen lung.

Conform celor comunicate de către autoritățile nipone pentru revenirea în Japonia rezidenții menționați mai sus vor prezenta o Scrisoare de Confirmare privind depunerea documentației necesare pentru reintrarea în Japonia și un certificat prin care se confirmă rezultat negativ al testului PCR făcut cu maxim 72 de ore înainte de ora zborului spre Japonia.

Străinii cu statutul de rezidenți care au plecat din Japonia cu permisiunea de reintrare la data de 24 de iulie sau după 24 de iulie, în principiu, NU vor fi tratați ca persoane în circumstanțe speciale și vor fi supuși interdicțiilor de intrare pe teritoriul Japoniei.

Informația detaliată și modele actelor necesare pot fi consultate la următoarele link-uri: