Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Japonia

A A A

Degustarea vinurilor moldovenești la Seul

Publicat:Mon, 27/11/2023 - 16:45

27 noiembrie 2023, Seul - În capitala Republicii Coreea a avut loc evenimentul „Moldovan Wine Grand Tasting”, dedicat promovării vinurilor moldovenești în această țară, cu prezentarea produselor mai multor companii vinicole din Moldova, dar și cu participarea experților coreeni în arta vinului.

Participanții au avut ocazia să deguste vinuri produse de companii precum Asconi, Casa Vinicolă Luca (Carpe Diem), Gitana, Mileștii Mici, Purcari, Bostavan, Rădăcini sau Chateau Cristi (recent intrată pe piața sud-coreeană).

Ambasadorul Republicii Moldova la Tokyo, acreditat prin cumul și în Republica Coreea, Dumitru Socolan, a punctat importanța prezenței în această țară a vinurilor moldovenești având în vedere interesul major al consumatorilor pentru produse de calitate, potențialul stabilirii schimburilor culturale și al legăturilor interumane.  

Prezentarea a inclus și un masterclass susținut de Chan Jun Park, ambasador al vinului moldovenesc. Printre cei peste 200 de invitați s-au numărat și Jae Kyung Lee, consulul onorific al Republicii Moldova în Coreea de Sud,  Jae Youn Ko, președintele Asociației Internaționale de Sommelieri, Hyeongmin Park, președintele asociației „Moldova Wine Club” din orașul Jeonju, oenologi coreeni și cunoscători din domeniu, dar și membri ai diasporei moldovene din această țară.