Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Japonia

A A A

Ambasadorul Socolan a vizitat orașul Nishikawa

Publicat:Wed, 28/02/2024 - 05:51

28 februarie 2024, Tokyo - La invitația primarului Taishi Kanno, ambasadorul Dumitru Socolan a efectuat o vizită în or. Nishikawa, pref. Yamagata, în perioada 24-26 februarie curent. Programul a inclus activități de promovare a culturii și tradițiilor Republicii Moldova, dar și a vinului moldovenesc.

Șeful misiunii a prezentat publicului local vinurile și specificul culturii viti-vinicole din Moldova. Participanții au avut ocazia să guste din vinurile moldovenești și locale comercializate de un magazin specializat din localitate, dar și să afle mai multe despre Moldova în discuțiile cu diplomații.

În cadrul discuțiilor cu primarul or. Nishikawa, ambasadorul Socolan a apreciat interesul special față de țara noastră și și-a exprimat interesul pentru menținerea strânsei colaborări și eventual aprofundarea acesteia prin înfrățirea cu o localitate din Moldova. Primarul T. Kanno a menționat pregătirile pentru ediția din acest an a competiției de caiac canoe „Moldova Cup”, exprimându-și încrederea că aceasta va deveni o tradiție anuală cu participarea a tot mai mulți competitori.

Agenda vizitei a inclus și prezentarea tradiției mărțișorului unui public de peste 30 de persoane, adulți și copii. Prezentarea a fost urmată de un atelier practic de creație a mărțișoarelor, desfășurat de echipa Ambasadei.

De asemenea, ambasadorul Socolan a vizitat 2 instituții de învățământ din localitate: școala elementară și gimnaziul (junior high-school) din Nishikawa, unde a ținut prezentări despre țara noastră și activitatea Ambasadei și a răspuns la întrebările elevilor despre Moldova.

Vizita ambasadorului în Nishikawa a fost reflectată activ în presa locală.