Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Japonia

A A A

13 februarie 2023, Tokio - Ambasadorului Dumitru Socolan a avut o întrevedere de curtoazie cu Yuumi Yoshikawa, Viceministru parlamentar pentru afaceri externe.

Publicat:Tue, 14/02/2023 - 13:35

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei.

În cadrul întrevederii oficialii au constatat intensificarea dialogului politic bilateral și a vizitelor reciproce la diferit nivel, menționând recentele vizite în Japonia ale Prim-ministrei Natalia Gavriliță și a Președintei Maia Sandu. A fost manifestată voința de contribui la păstrarea acestei dinamici pozitivă a dialogului bilateral.

Ambasadorul Socolan a exprimat recunoștința pentru sprijinul constant și concret acordat Moldovei în cadrul asistenței pentru dezvoltare de-a lungul timpului, precum și pentru suportul important în timpul pandemiei Covid-19 și recent în vederea gestionării crizei refugiaților cauzate de războiul de agresiune al Federației Ruse în Ucraina. Viceministrul Yoshikawa a comunicat despre voința Japoniei de a susține în continuare Republica Moldova.

Interlocutorii au discutat oportunitățile de aprofundare a relațiilor comercial-economice moldo-nipone, având drept exemplu activitatea unor companii nipone cu renume mondial în Moldova, valorificând în acest sens și potențialul cooperării interregionale.

A fost menționată buna cooperare a celor două state și pe diverse platforme internaționale.

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei.