Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Japonia

A A A

Anunțuri

03/05/2022 | Anunțuri

Stimate doamne și stimați domni,

În legătură cu programul de concedii anuale a funcționarilor misiunii, în perioada 10 mai – 15 iunie 2022 Ambasada nu va presta servicii consulare, cu excepția cazurilor de maximă urgență (de ex. rețineri/arestări, accidente cu victime, dispariții, decese, furtul/pierderea actelor de identitate şi/sau de călătorie, situații de pericol sau cu caracter extraordinar, calamități naturale).

În caz de urgență solicitanții pot apela funcționarul Ambasadei la următorul număr de telefon: 08088507372.

Mulțumim pentru înțelegere și cooperare!

28/01/2022 | Anunțuri

Ținând cont de factorii epidemiologici și restricțiile impuse în legătură cu aceștia în Japonia, Ambasada continuă ciclul de evenimente ”ACASĂ la Ambasadă” în regim online. De această dată cu ocazia sărbătorilor de Mărțișor, care se apropie, invităm membrii comunităților moldovenilor din Japonia și Republica Coreea să sărbătorim această veche tradiție prin intermediul unui material video pe care îl vom crea împreună. Astfel, propunem ca fiecare membru al comunităților, după posibilitate, împreună cu prietenii și/sau membrii de familie niponi sau coreeni, să confecționeze câte un mărțișor totodată filmând acest proces. Materialul video nu trebuie să depășească limita de un minut, iar dreptul la creația artistică a materialului video aparține fiecărui membru în parte. Ulterior, materialele video recepționate vor fi compilate și postate pe canalele oficiale de comunicare ale Ambasadei.

În scopuri organizaționale solicităm respectuos, doritorii de a elabora aceste materiale video să informeze Ambasada la adresa e-mail consulat.tokyo@mfa.gov.md .

24/01/2022 | Anunțuri

Stimați conaționali,

În contextul creșterii considerabile a numărului de cazuri de infectări cu noul virus în Tokio, precum și introducerii stării de cvazi-urgență în mai multe prefecturi ale Japoniei, inclusiv Tokio, Ambasada anunță amânarea pentru o perioadă nedeterminată a desfășurării evenimentului ”ACASĂ la Ambasadă cu Grigore Vieru”.

26/11/2021 | Anunțuri
Ambasada lansează primul eveniment din ciclul ”ACASĂ la Ambasadă” în ajunul sărbătorilor de iarnă intitulat ”ACASĂ de sărbători”. De la mic la mare invităm membrii comunității moldovenilor din Japonia să revină ACASĂ la Ambasadă și să retrăiască tradiția strămoșească a colindului. Programul interactiv va contribui la edificarea unei ambianțe de sărbătoare care ne va apropia de spiritul și emoția acestor sărbători. Pentru a putea participa la eveniment și afla mai multe detalii despre acesta rugăm respectuos accesarea link-ului https://www.facebook.com/groups/616761273003736/ . În scopuri organizaţionale solicităm respectuos să informaţi Ambasada la adresa e-mail consulat.tokyo@mfa.gov.md despre decizia de a participa la eveniment.
18/11/2021 | Anunțuri

Dragi concetăţeni,

Vă invităm cu drag pentru ziua de marți, 23 noiembrie, orele 11.00 la o masă rotundă, la sediul Ambasadei, pentru a continua dialogul inițiat la reuniunea din 16 octombrie curent cu membrii comunității moldovenilor din Japonia. Vom fi bucuroși să abordăm împreună propuneri/iniţiative pentru activități comune în perioada următoare.

12/10/2021 | Anunțuri

Stimați membri ai diasporei!!! Vă așteptăm sâmbătă, 16 octombrie 2021 la ora 11:00, la ANDO GALLERY pentru a cunoaște lucrările expuse în galerie ale conaționalului nostru Alexander Tinei. Cu acest prilej, vom avea ocazia să discutăm subiecte de interes comun și de a face cunoștință cu noii membri ai Ambasadei.

23/08/2021 | Anunțuri

” În contextul celebrării sărbătorilor naționale Ziua Independenței și Limba Noastră, stabilite zile de odihnă, în conformitate cu art. 111 al Codului Muncii, precum și, declararea, prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 108 din 14 iulie 2021, zilei de 30 august curent libere, Ambasada Republicii Moldova în Japonia nu va presta servicii consulare în zilele 27, 30 și 31 august 2021.

19/04/2021 | Anunțuri

Dragi prieteni,

Fundația Goi Peace din Japonia a anunțat ediția anului 2021 a Concursului Internațional de Eseuri pentru Tineri cu tema „Ce este viața ? (What is Life ?)”.

Dosarele de participare, cu respectarea criteriilor formale urmează fi trimise până la data de 15 iunie 2021. Informația suplimentară poate fi consultată inclusiv pe adresa web: https://www.goipeace.or.jp/en/work/essay-contest/ .

Ediției anului 2020, a înregistrat 33632 de participanți din 166 de țări.

Ambasada Republicii Moldova în Japonia urează mult succes tuturor participanților.

25/03/2020 | Anunțuri

În contextul instituirii măsurilor de protecție și prevenire a răspândirii virusului COVID-19, majoritatea statelor au restricționat accesul cetățenilor străini pe teritoriile sale și au fost suspendate numeroase curse aeriene, feroviare și terestre.

Astfel, cetățenii Republicii Moldova care se află în prezent în unul din statele de pe continentul asiatic și sunt în imposibilitate de a se întoarce în Republica Moldova, sunt rugați să completeze chestionarul online

Din momentul trimeterii formularului, funcționarul consular va examina fiecare caz individual și Vă va contacta pentru acordarea asistenței necesare.

Cetățenii moldoveni care se confruntă cu situații de urgență sau excepțională, sunt rugați să ne contacteze la numărul de urgență al Ambasadei +81 80 8850 7372 sau/și pe adresa de email: consulat.tokyo@mfa.gov.md

PS: Procesarea datelor va avea loc în conformitate cu prevederile Legii nr.133 /2011 privind protecția datelor cu caracter personal

24/03/2020 | Anunțuri

O declarație comună a Comitetului Olimpic Internațional și a Comitetului de Organizare Tokyo 2020 menționează: "În circumstanțele actuale și pe baza informațiilor furnizate astăzi de OMS, președintele COI și prim-ministru al Japoniei au ajuns la concluzia că ediția a XXXII-a a Jocurilor Olimpice de la Tokyo necesită a fi reprogramată pentru o dată ulterioară, dar nu mai târziu de vara anului 2021, pentru a proteja sănătatea sportivilor, a tuturor celor implicați în Jocurile Olimpice și a comunității internaționale”.

Pagini