Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Japonia

A A A

Linia telefonică de urgență:
+81 80 8850 7372
La numărul de telefon respectiv se apelează exclusiv în cazuri excepționale cu caracter de urgență: arestări, accidente cu victime, dispariţii, decese, furtul/pierderea actelor de identitate şi de călătorie, situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar, calamităţi naturale.
La numărul de telefon Nu se fac programări şi nu se furnizează informaţii consulare.

Noutăţile Ambasadei / News of the Embassy

12/06/2024 | Noutăți

Studenții facultății de drept a Universității Nihon, în dialog cu ambasadorul Socolan

12 iunie 2024, Tokyo – Ambasadorul Dumitru Socolan a ținut o prelegere publică studenților facultății de drept a Universității Nihon, intitulată „Republica Moldova între războiul Rusiei în Ucraina și aspirațiile pentru UE”.

Șeful misiunii a făcut o introducere a situației geopolitice din regiunea în care se...Read more

10/06/2024 | Noutăți

Vizita ambasadorului Dumitru Socolan în prefectura Ibaraki

10 iunie 2024, Mito, Ibaraki – Șeful misiunii diplomatice a întreprins astăzi o vizită de lucru în prefectura Ibaraki, unde a avut întrevederi cu guvernatorul regiunii dar și cu companii locale.

Dialogul cu guvernatorul Kazuhiko Oigawa s-a axat pe inițierea și extinderea cooperării dintre regiune și țara...Read more

30/03/2024 | Noutăți

Oficiul Național al Viei și Vinului al Republicii Moldova va avea o reprezentanță oficială în Japonia

29 martie 2024, Tokyo – Ambasada Republicii Moldova la Tokyo are deosebita plăcere să anunțe inaugurarea oficială a reprezentanței în Japonia a Oficiului Național al Viei și Vinului – „Wine of Moldova Japan” - o etapă importantă în promovarea vinurilor moldovenești pe piața niponă. Cu acest prilej, la Tokyo a fost organizat un eveniment de anvergură cu...Read more

29/03/2024 | Noutăți

Asociația de Somelieri din Japonia a desfășurat un master-class cu vinuri moldovenești

28 martie 2024, Tokyo – Vinificatorii moldoveni au participat la un eveniment specializat, organizat sub auspiciile Asociației de Somelieri din Japonia.

Celor peste 50 de invitați locali, somelieri și persoane implicate în industria vinicolă din Japonia, li s-a prezentat un master-class al celor mai bune...Read more

28/03/2024 | Noutăți

Vinificatorii moldoveni au vizitat prefectura Yamanashi

27 martie 2024, Fuefuki, prefectura Yamanashi – În cea de-a treia zi a vizitei în Japonia, vinificatorii moldoveni, însoțiți de secretarul general al Ministerului Agriculturii, Sergiu Gherciu, și de ambasadorul Dumitru Socolan, au mers în prefectura Yamanashi, cunoscută în Japonia în special pentru fructele și vinul produs. ...Read more

27/03/2024 | Noutăți

Companiile vinicole din Moldova stabilesc noi relații de colaborare cu partenerii niponi

26 martie 2024, Tokyo - A doua zi a vizitei delegației compuse din reprezentanți ai companiilor vinicole, însoțiți de șeful ONVV, a cuprins noi interacțiuni cu oamenii de afaceri niponi, interesați de potențialul vinurilor moldovenești pe piața din această țară.

Peste 40 de participanți locali au urmărit...Read more

26/03/2024 | Noutăți

Vinurile moldovenești – în vizorul experților în arta vinului din Japonia

25 martie 2024, Tokyo - Mai multe vinării din Moldova au avut ocazia să-și prezinte produsele în cadrul unei eveniment de promovare organizat de JICA în comun cu Ambasada Republicii Moldova la Tokyo.

Experții în arta vinului, somelieri și degustatori japonezi, în număr de peste 30 de persoane, au avut ocazia...Read more

Subscribe to Noutăţile Ambasadei / News of the Embassy

Noutăţile MAE

21/06/24 | Comunicate de presa

21 iunie 2024, Chișinău – În cadrul întrevederii cu Michael Siebert, director general pentru Europa de Est, Rusia, Asia Centrală, cooperare regională și OSCE al Serviciului European de Acțiune Externă, oficialii moldoveni au discutat despre perspectiva desfășurării primei conferințe interguvernamentale Republica Moldova – Uniunea Europeană, asistența livrată

21/06/24 | Comunicate de presa

21 iunie 2024, Chișinău – Secretarul de stat Valeriu Mija a avut o întrevedere cu Directorul pentru parteneriate și afaceri globale din cadrul Departamentului afaceri politice și politici de securitate (PASP) al NATO, Krisztián Mészáros și șefa Oficiul de Legătură NATO în Republica Moldova, Michaela GuerardŠimák.

21/06/24 | Comunicate de presa

21 iunie 2024, Chișinău – Secretarul de stat Carolina Perebinos a avut o întrevedere cu membrii Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag-ul Republicii Federale Germane, condusă de președintele Anton Hofreiter, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău. 

20/06/24 | Comunicate de presa

20 iunie 2024, Viena – Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu ministrul Federal pentru Afaceri Europene și Internaționale al Republicii Austria, Alexander Schallenberg.

20/06/24 | Comunicate de presa

20 iunie 2024, Chișinău – Secretarul de stat Valeriu Mija a avut o întrevedere cu Directorul Centrului de Prevenire a Conflictelor al OSCE și șef adjunct al Secretariatului OSCE, Catherine Fearon. La întrevedere a participat și Șefa Misiunii OSCE în Moldova, ambasadoarea Kelly Keiderling.